Dagboek

Home »  Dagboek

290333 (Kopie) 

banner-pups-png

 
Rond 1 september verwachten wij pups van Superman en Gypsy. Er zijn nog een aantal plekjes vrij op de wachtlijst. Voor meer info of kennismaking mag u altijd bellen of mailen. Updates worden altijd op de website en op onze facebookpagina geplaatst. (zie ook de puppypagina).
 

Meer info, stuur een mail of bel of app. Langskomen mag natuurlijk ook, de koffie staat klaar!
 
canedicasa@kpnmail.nl 
06-15615757
 
 
 
 
 
 
15-07-2018
 
Plons, plons, plons…. 😎 
 
 
09-07-2018
 
Gisteren een gezellige, warme dag gehad bij de Cane Corso dagen in Genk. We deden met Maddox mee in de Tussenklasse teven. Ze werd 1e met een uitmuntend 🎉 🎈 😆 De keurmeester vond haar een teef om van te dromen 😊 Een beter compliment konden we niet krijgen ☺ Maar we waren het helemaal met hem eens en gelukkig is deze droom werkelijkheid en geen bedrog 😉 Ons meisje heeft zich als een dame gedragen en heeft ons weer trotse baasjes gemaakt.
 
 
01-07-2018
 
De dekkingen zijn achter de rug. Nu het wachten op de echo, wat altijd zo lang duurt 😊
 
 
Vanmiddag naar de kenneldag van Laura geweest. Gezellig samen met Zhino en Lean Hendriks. We hadden Zhino als verassing meegenomen, dat had Laura niet verwacht. We waren benieuwd hoe de inmiddels bejaarde Zhino het zou vinden? Hij vond het geweldig! Hij had op zijn oude dag nog sjans met de vrouwtjes ♥dolle pret en het toppunt was toch wel de sloot aan het einde van het survival tochtje. Hij liet wel eens ff zien aan het jonge grut hoe dat werkte 😂 hij bleef maar gaan. Zo mooi om die lieve, oude Zhino zoveel pret te zien hebben. Op de weg terug kon hij zijn oogjes niet meer open houden.
 
 
 
 
 
 
30-06-2018
 
Vandaag een bezoekje gebracht aan Donna, (zusje van Maddox) Voorheen heette ze Britt. Haar 1e baasje kon vanwege privé omstandigheden niet meer voor haar zorgen. Ze woont nu ruim een half jaar bij Olga en Raymond in Zwolle. Samen met nog 2 schatten van honden. Ze zag er prima uit en lijkt helemaal haar plekje gevonden te hebben bij deze lieve mensen. Leuk om te zien hoeveel ook zij lijkt op Vin, Gypsy en Maddox. Van iedereen wat 😀 daarna nog een bezoekje gebracht aan Bianca Broekhof en Ray Broekhof om hun mooie pups te bewonderen. En wat zijn ze mooi ♥kan niet wachten tot het hier weer zover is.
 
 
 
29-06-2018
 
Vandaag 29 juni is de 1e dekking een feit. Over een paar weekjes de echo en dan hopelijk begin september pupjes 😊
 
 
20-06-2018

Lieve Dusty,

Hieperdepiep hoeraaaaaaa 🎊 🎈 🎂 Vandaag ben je jarig en mag je 12 kaarsjes uitblazen. Gefeliciflapstaart!!!
De laatste weken zijn zwaar voor jou geweest na het verlies van jouw maatje Enza.
Het is net of je in deze weken ineens veel ouder bent geworden. Voor jou is het gemis het grootst. We steunen en troosten jou waar we kunnen en proberen van elke dag een feest te maken. Lieve Dusty we gaan er het beste van maken samen en hopen dat je oude lijfje nog een beetje mee wil werken, want het gaat allemaal niet meer zo soepeltjes de laatste tijd. We hopen dat we nog lang van je mogen genieten. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige leeftijd!!!! Heel veel lieve kusjes en knuffels van ons allemaal en ik weet zeker dat Enza ook bij jouw feestje aanwezig is.

 
 
19-06-2018
 
Afgelopen zondag zijn de dames loops geworden, dus zeer binnenkort mag Gypsy op date met lover Superman, SPANNEND!! 
 
09-06-2018
 
1 week zonder ons meisje Enza. Je hebt een grote leegte achtergelaten. We missen je allemaal enorm. Vooral de reuen hadden het moeilijk de eerste dagen zonder jou. Ze hadden geen eetlust en Vin lag voor de poort te wachten op jou. Dusty was erg triest, hij liep met zijn ziel onder zijn poot. Gelukkig kreeg hij na een aantal dagen weer de gekke 5 en begon weer te waken. Dat was een goed teken. Voor Enza hebben we nog een soort van gedenksteen gemaakt voor op haar grafje. Het klinkt misschien raar, maar ik heb het gevoel dat ze toch nog op 1 of andere manier bij ons is. En dat is een fijn gevoel
 
02-06-2018
 
En dan is het de ochtend daarna. Wat een leegte. Iedereen in de rouw. Maar ondanks alles een speciale dag die we ook niet mogen vergeten. Vandaag is Gypsy jarig en mag 4 kaarsjes uitblazen. Lieve Gypsy van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🎂 🎉 🎈 💋 van ons allemaal 😘 we doen het rustig aan vandaag, maar maken er toch iets moois van samen. Bij deze willen wij ook iedereen bedanken voor alle lieve woorden. Het geeft ons veel steun.
 
01-06-2018
 

Enza,Geb. 25-02-2009 † 01-06-2018

9 Jaar geleden gingen wij jou halen, je had een lange reis achter de rug vanuit Tsjechië, wat was je mooi en wat was je klein. Je had een heel donker gekleurde rug en een zorro-teken op je staart. Al snel werd jij opgenomen in onze roedel, samen met Dusty en Zhino. Dusty was vanaf dag 1 jouw allerbeste vriend en dat is altijd zo gebleven. Jij wilde als pup niet in een bench en ook niet alleen zijn. Overal wist je uit te breken. Jij hield gewoon van je vrijheid.

Toen je 1 jaar was hebben wij je heupen laten röntgenen. Hier schrokken we van, want 1 heup was toen al bijzonder slecht. We hadden fokplannen met jou, maar die waren nu ineens van de baan. Met 1 jaar mocht je al met pensioen, volgens mij had je zelf ook best graag pupjes gewild. Gelukkig heb je een aantal nestjes meegemaakt bij ons en zijn er een aantal pups in huis gekomen die je liefdevol mee opgevoed hebt. Vin, Vojka, Gypsy en Maddox zijn ook allemaal een beetje jouw kinderen en zo voelen zij dat volgens mij ook. Tante Enza noemde we jou altijd. Als er wel eens heibel was, kwamen ze altijd bij jou schuilen en steun zoeken. Want alleen onder jouw vleugels waren ze veilig.

Je bent vaak met ons mee op vakantie gegaan, heerlijk vond je dat. Met 3 maanden al naar Tsjechië als klein frutje en daarna nog naar de Eiffel, de Ardennen en later nog een keer naar Tsjechië. Als je maar bij ons was, dan was het goed. Altijd was je bij ons in de buurt.
Als jij iets duidelijk wilde maken, deed jij dat door er met je neus tegenaan te duwen. Had je honger dan duwde je tegen de standaard van de voerbak en wilde je aandacht dan duwde je met je neus onder onze ellenboog. Niet altijd even subtiel, hierdoor zijn er vaak kopjes koffie over de tafel gevlogen.
Als jij je ergens aan stoorde, trok je altijd 1 wenkbrauw omhoog. Daar moesten we altijd erg om lachen.

Voordat we wisten dat jij een slechte heup had, hebben we wel wat clubmatches met jou gelopen. Je had er geen hekel aan, maar je stond ook niet echt te springen. En als je gekeurd werd hield je wel alles goed in de gaten. Vreemde mensen bij de ring hoorde daar niet volgens jou. We hadden nooit verwacht dat we je 9 jaar lang bij ons zouden hebben. Daar zijn we ook ontzettend dankbaar voor. Dat je met je heup en de rest van de ongemakken die erbij gekomen zijn toch zo lang bij ons mocht zijn. Nu na ruim 9 jaar, ging het niet meer. De pijn was je teveel geworden en er groeiden tumoren in en op je lichaam. Deze zorgden ook voor druk op je organen, waardoor je vaak misselijk was en veel moest boeren en niet meer wilde eten. Met lopen had je ook veel moeite en bleef daardoor veel liggen. Dusty verzorgen dat heb je altijd gedaan, tot het laatste moment. Hoe moet dat nu, nu jij er niet meer bent? Wie gaat er voor Dusty zorgen en waar moet Gypsy haar verhaal kwijt. Wie zorgt ervoor dat alles in de roedel op rolletjes loopt?

Vanavond hebben we allemaal afscheid van je genomen, ook alle honden 1 voor 1 iedereen op zijn of haar eigen manier. Een laatste groet aan jou, omdat we allemaal zielsveel van je houden. De afgelopen dagen hebben we nog met volle teugen van jou mogen genieten, je ontzettend verwend en heel veel geknuffeld. Maar het afscheid blijft zo ontzettend moeilijk.
Meis wat een grote leegte laat jij achter voor ons allemaal. Je bent nog maar net uit ons midden, maar nu al missen we je heel erg en wat doet het pijn. Wat was je bijzonder en lief, onze knuffeltut.
We hopen dat je nu geen pijn meer hebt en dat je je rust gevonden hebt. Voor altijd heb je een plekje in onze harten. Weg zul je nooit zijn, jij blijft fijn bij ons thuis. Hier zal jouw laatste rustplaats zijn. Een mooi plekje bij ons in jouw eigen tuin. Waar je jou nog elke dag kunnen bezoeken en waar jij door kunt gaan met waken over ons allen, dat wat jij als jouw levensmotto zag.

Lieve, lieve, lieve Enza wat is het leeg zonder jou en wat doet het ontzettend veel pijn.
Meisje rust zacht….. dikke kus van ons allemaal.

 
28-05-2018

Bezorgt om jou……,
De laatste tijd gaat het niet zo fijn met je. Altijd was je dol op eten, nooit liet je dat staan. Maar de laatste weken heb je ineens niet meer zo’n honger en laat je het gaan. Bewegen ging al een tijd niet meer heel soepel en snel, maar jij, jij redde je meestal wel. Alleen nu lig je daar maar en doe je niet meer zo vaak mee met de andere honden en hun spel. Je slaapt veel en ligt daar op jouw favoriete plekje waar je alles in de gaten kan houden, dat wel. Dusty verzorgen, dat doe je nog elke dag trouw, hij is en blijft jouw grootste vriend en hij hoort echt bij jou. Meis ik weet niet hoe erg het is met de pijn. Maar zoals ik het nu zie, is het voor jou ook niet fijn. We willen wel dat je nog blij, pijnvrij en gelukkig kunt zijn. Kom het maar vertellen wanneer jij er klaar voor bent en wij zullen er allemaal voor je zijn.

Dit heb ik vorige week op papier gezet, inmiddels is de dierenarts geweest en heeft bevestigd wat wij vreesden. We houden Enza nog een paar dagen bij ons en gaan haar nog enorm verwennen. Het is ontzettend moeilijk, maar aankomende vrijdag laten we haar gaan.

 
 
12-05-2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-04-2018
 
Leuke dag gehad met een aantal leden van KC Weert op het Animal Event in de Beekse Bergen. Gypsy en Vin vonden het ook super, vooral al die proeverijen, die zullen vanavond wel niks meer lusten 😂
 
 
 
 
27-04-2018
 
Om vandaag het oranjespul te ontlopen, zijn we heerlijk met Vin, Diana en vriendinnetje van Vin (Lakaya) naar het water gegaan. Helaas begon het tripje iets minder want nog niet halverwege besloot de auto dat hij andere plannen had en stopte ermee. Gelukkig hadden we een reddende engel (hé buurman) die ons kwam helpen. Thuis een andere auto gepakt, want tja we hadden ons er zo op verheugd. Uiteindelijk hebben we een heerlijke middag gehad, lekker met het zonnetje erbij!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-03-2018
 
 De eerste zonnestralen mmmmm…. eindelijk, genieten!
 
 
 
25-03-2018
 
Vandaag weer een enorm gezellige dag gehad op de JHVD van de Cccn in Kerkwijk. Trots op Maddox die het vandaag weer super gedaan heeft. Ze werd 1e met een uitmuntend in haar klasse en kreeg een prachtig keurrapport.
♥ mijn zwarte beertje 😘. 
 
 
 
 
 
 
19-03-2018
 
Gisteren voor de 1e x met Maddox mee gedaan met de Jonge honden en Veteranendag B.C.C C. 2018. Erg benieuwd hoe onze dame het zou gaan doen. Natuurlijk hadden we van te voren al wat geoefend bij de ringtraining KC Weert, daar stonden we eigenlijk best wel versteld van ons dametje, ze vond al die aandacht best leuk en ze bleef prachtig staan. Toch de show-genen van papa Vin? Ze deed het gisteren super voor de 1e x. We zijn ontzettend blij en trots op haar. Ze werd 3e, maar voor ons was en is ze DE nr.1 😘
 
 
 
 
 
 
 
19-02-2018
 
Maddox, weer eens wat foto’s van haar gemaakt, inclusief oorlogswond (lees, litteken na correctie van Enza, waar ze zelf om gevraagd had), onder haar oog Ik dacht dat we met mama Gypsy al een bijzonder grappig meisje in huis hadden, maar dochterlief heeft haar dubbel en dwars overtroffen. Pff wat een apparaat is dat, zelden heb ik ze zo eigenwijs en ondeugend meegemaakt. Alles wat niet mag en wat geen andere hond ooit verzonnen heeft, dat doet Maddox wel! En dan die ogen, die verraden alles ha ha. Maar wat we vergeten te vertellen is, dat we ontzettend dol op haar zijn met al haar streken en dat we heel veel van haar houden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Maddox met 6 weken en Maddox 18 maanden later op het zelfde blok hout in de wei. Zoek de verschillen…..
 
21-01-2018
Vandaag een heerlijke wandeling van 11.7 km gelopen via een knooppunten route in Broekhuizen. Het was net de obstakelrun moerassige paden waar je tot je enkels inzakte, dikke omgevallen bomen die de paden blokkeerden en spekgladde bruggetjes van nog geen meter breed waarvan de plankjes ook eigenlijk niet meer te doen waren. Vin wilde even het bruggetje verlaten om te drinken, maar het water was toch ietsie dieper dan hij ingeschat had. Dus die heeft nog ff een plons genomen en ik ook bijna maar ondanks dat toch heerlijk gelopen
 
 14-01-2018
 
Vandaag was het heerlijk weer voor een wandeling op ons favoriete plekje met aansluitend een lekkere lunch bij de van Horne hoeve in Weert. Daarna met de loopse dames nog even een flinke aangelijnde wandeling en met de oudjes nog een stukkie. @heerlijkzondagje
 
 
 
 
18-12-2017
 
 
17-12-2017
 
02-12-2017
 
 
 
18-11-2017
 
Genieten van de kachel
 
 
 
11-11-2017
 
Love her ♥
 
06-11-2017
 
Vanmiddag had Vin een date met zijn overbuurteefje Lakaya. Samen zijn Diana en ik met het stelletje naar het water geweest. Het was gezellig, Vin ligt nu weer heerlijk voor de kachel. Doen we snel nog een x over.
 
29-10-2017
 
Eindelijk, ik heb weer een nieuwe camera, Bijna 1 jaar geen fatsoenlijke foto’s meer kunnen maken. Dus we hebben wat in te halen….!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-08-2017
 
Gezellig samen op pad
 
 
17-08-2017
 
Lieffie, Enza mijn meisje ☺
 
 
 
13-08-2017
 
soms zijn ze best braaf
 
 
 
06-08-2017
 
Maddox geniet van het zonnetje
 
05-08-2017
 
Als Maddox je komt vragen om te spelen, is dat heeeel moeilijk te weerstaan
 
 
01-08-2017
 
hieperdepiep hoeraaaaaaa vandaag is het 1 jaar geleden dat Maddox en haar broertjes en zusjes geboren zijn. Dat gaan we natuurlijk vieren, allemaal van harte gefeliciteerd
 
 
30-07-2017
 
Vojka
 
 
28-07-2017
 
Eindelijk een foto met de complete familie
 
 
01-07-2017
 
Mijn onschuldig boneface
 
 
weg wezen, baasje gaat poetsen. Zo ongezellig
 
 
25-06-2017
 
Op bezoek bij broertje en zoon Gonzo in Duitsland. Wat een heerlijke vent is hij geworden en wat woont hij daar mooi op de cloaverleaf ranch.
 
 
24-06-2017
 
Deze maand vieren we alweer de 11e verjaardag van onze stuiterbal Dusty. Hij begint nu toch wel aardig oud en grijs te worden, maar ondanks zijn leeftijd en wat ouwe mannekes kwaaltjes is hij nog in topconditie en stuitert hij nog lekker mee met de jonkies hier Dusty proficiat van ons allemaal, we hopen nog lang van jou te mogen genieten
 
17-06-2017
 
Jaaaa niet gedacht dat het mogelijk was, maar miss eigenwijs Maddox is geslaagd voor GH1 kijken of GH2 ook gaat lukken
 
 
16-06-2017
 
ha ha Maddox neemt een Duikje
 
 
Vandaag hadden we een foto shoot met al onze honden. Hiervoor mochten we gebruik maken van de prachtige type tuin bij Twan Hoeben en Geertje van der Weerden eerst moesten de honden zich even van de serieuze, goede, mooie en nog enigszins schone kant laten zien. Daarna mochten ze even heerlijk met zijn allen spelen. Het was een super middag, dank je Twan en Geertje. hier alvast een voorproefje, benieuwd naar de foto’s
 
 
05-06-2017
 
Vandaag deze mooie foto van Vojka ontvangen, deze is gemaakt op de open dag van School4dogs.
 
 
03-06-2017
 
ha ha kijk ze liggen, kleine diva
 
 
02-06-2017
 
vandaag weer een feestje , Gypsy is jarig en wordt 3 jaar. Lieve Gypsy wat hebben we het afgelopen jaar veel meegemaakt. Een prachtig nest met geweldige pups Je bent geweldig, een kanjer en een grote schat. We zijn dol op jou en hopen nog heel veel feestjes met jou te mogen vieren. Proficiat en een dikke knuffel van ons allemaal natuurlijk ook proficiat aan alle broertjes en zusjes.
 
 
01-06-2017
 
Ons brutaaltje Maddox, vandaag alweer 10 maanden oud.
 
 
oké Gypsy nog even een avondplonsje/qualitytime (kwaliteit van de foto’s is niet top, zijn met de foon gemaakt )
 
 
 
 
 
 
Gypsy mee naar de training bij KC Weert ze vond het weer heerlijk!
 
 
 
Gypsy met 3 van haar kinderen
 
 
27-05-2017
 
Even lekker wezen spetteren met Vin en Vojka. Ze vonden het heerlijk, straks nog even met de rest terug….
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-05-2017
 
 
Gypsy therapie vanmiddag
 
 
14-05-2017
 
GESLAAGD! Vanaf vandaag mag ik (Jan) mezelf officieel Kynologisch Instructeur noemen
 
 
03-05-2017
 
Alles goed in de gaten houden
 
30-04-2017
 
Vojka en ik
 
15-04-2017
 
Vin met dochterlief
 
 
 
 
 
 
 
Maddox 8 maandjes alweer
 
 
 
 
 
02-04-2017
 
Vandaag was Maddox aan de beurt om mee naar de outlet te gaan. Toch prima combinatie socialisatie voor Mad en shoppen voor ons
 
 
08-03-2017
 
brrr.. helemaal nat geregend Maar gelukkig had het vrouwtje gezien dat ik het koud had. Nu lekker in mijn badjasje voor de kachel
 
 
 
 
 
03-03-2017
 
Eindelijk hebben we het langverwachte mooie jaarlijkse Cane Corso magazine in handen. We waren erg benieuwd hoe onze bijdrage er uit zou zien. Stiekem toch best trots. Complimenten aan de club, het ziet er prachtig uit! 
Klik op het magazine voor ons verhaal en foto’s 
 
  
 
 
 
 
26-02-2017
 
Goedemorgen allemaal
 
25-02-2017
 
lieve Enza, vandaag word je alweer 8 jaar! Afgelopen jaar was het zwaar voor jou, jij wil nog heel graag. Maar jouw lijf denkt daar vaak heel anders over. We hopen dat we nog heel lang van jou mogen genieten. dikke kus en proficiat, van ons allemaal
 
 
18-02-2017
 
Vanmorgen heerlijk 8 km gerent met mijn grote vriend.
 
04-02-2017
 
Mand is gekrompen of…
 
31-01-2017
 
Vandaag echt een heel leuk filmpje gekregen van Freddie, kijk eens wat hij geleerd heeft!!
 
 
15-01-2017
 
Happy together
 
 
 
 
 
 
11-01-2017
 
Hieperdepiep hoerraaaa… vandaag is lieve Zhino alweer 9 jaar!!! Prachtige leeftijd en wat ziet hij er nog goed uit  😀 
 
 
 
08-01-2017
 
 
 
01-01-2017
 
Maddox samen met Di papa naar Budel geweest, brrrr… was wel een beetje koud. Foto’s maken met bevroren vingers en een camera die bijna overleden is, was niet zo’n geslaagde actie voor de 1e dag van het nieuwe jaar. Misschien toch maar eens gaan sparen voor een nieuwe camera dit jaar…..?